Cum să creșteți fluxul de sânge către penis?

Potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale, aproximativ 30 de milioane de bărbați adulți din Statele Unite sunt afectați de disfuncție erectilă, ceea ce sugerează că problemele de obținere și menținere a erecției sunt mult mai frecvente decât cred mulți oameni. O erecție sănătoasă și o viață sexuală sănătoasă ține, în general, de debitul de sânge. Atunci când sângele poate să circule liber către țesutul erectil din interiorul penisului, cu condiția să nu aveți alte probleme de sănătate, vă va fi mai ușor să obțineți și să mențineți o erecție atunci când vă simțiți excitat sexual. Cu toate acestea, atunci când fluxul sanguin este restricționat, fie din cauza unei afecțiuni medicale, a unor obiceiuri proaste sau a ceva ce ați mâncat sau băut, vă va fi mai greu să obțineți o erecție. Dacă fluxul sanguin este foarte restricționat, este posibil să nu puteți obține deloc o erecție. Fie că sunteți îngrijorat de performanța dvs. sexuală și doriți să luați măsuri, fie că doriți doar să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate, luarea de măsuri pentru a îmbunătăți fluxul sanguin către penis poate aduce multe lucruri pozitive, în ce privește viața dvs. sexuală. Mai jos, am explicat cum să creștem fluxul de sânge către penis, cu câteva sfaturi, tehnici și obiceiuri bazate pe dovezi pe care le puteți folosi. Am încercat să acoperim toate modalitățile posibile, de la schimbări simple pe care le puteți face în rutina zilnică și în dieta dumneavoastră, la medicamente pentru disfuncția erectilă și multe altele.

Prioritizați alimentele care ajută fluxul de sânge către penis

Alimentele pe care le consumați pot avea o influență importantă asupra circuitului dvs. sanguin. O dietă sănătoasă, bogată în vitamine, minerale și nutrienți esențiali, poate îmbunătăți funcția cardiovasculară și permite sângelui să circule cu ușurință în tot corpul, inclusiv în vasele de sânge ale penisului. Pe de altă parte, o dietă bogată în grăsimi nesănătoase, sare și alte substanțe nutritive poate afecta alimentarea cu sânge și poate face mai dificilă obținerea și menținerea unei erecții puternice.

Pentru a îmbunătăți circulația sângelui la nivelul penisului, precum și în alte părți ale corpului, încercați să includeți în dieta dumneavoastră următoarele alimente:

 • Scorțișoară. Se presupune că scorțișoara îmbunătățește sănătatea inimii. Într-un studiu publicat în 2021, cercetătorii au descoperit că scorțișoara scade tensiunea arterială și îmbunătățește profilul lipidic la persoanele cu hipertensiune (tensiune arterială ridicată).
 • Usturoi. Se presupune că usturoiul determină îmbunătățirea fluxului sanguin. Într-un studiu de trei luni la care au participat persoane cu boli coronariene, cercetătorii au descoperit că consumul de usturoi poate îmbunătăți funcția endotelială. Cu toate acestea, nu este încă clar dacă consumul de usturoi este asociat cu un flux sanguin mai bun în alte zone ale corpului sau cu erecții mai puternice.
 • Pește care conține acizi grași omega-3. Peștii care sunt bogați în acizi grași omega-3, cum ar fi somonul, sunt buni pentru circulația sângelui și constituie o sursă excelentă de proteine.
  În timp ce dovezile privind beneficiile lor pentru sănătatea generală a inimii necesită încă investigații suplimentare, acizii grași omega-3 au o serie de beneficii dovedite pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale în repaus.
 • Ceapă. Ceapa este bogată în antioxidanți flavonoizi care pot ajuta la dilatarea arterelor și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Într-un studiu din 2013, cercetătorii au descoperit că un consum regulat de extract de ceapă poate fi benefic pentru îmbunătățirea sănătății inimii la bărbați.
 • Citrice. Lămâile, portocalele, grapefruitul și alte citrice conțin cantități mari de flavonoide, care sunt asociate cu îmbunătățirea fluxului sanguin și cu o inimă sănătoasă. Grapefruitul și sucul de grapefruit au potențialul de a crește nivelul de anumitor medicamente în sânge, inclusiv al medicamentelor pentru disfuncție erectilă, cum ar fi Sildenafil (Viagra generică) și alți inhibitori PDE5.
 • Ciocolată amăruie. Ca și ceapa și citricele, ciocolata cu un procent ridicat de cacao este bogată în flavonoide, care pot îmbunătăți funcția cardiacă. Deoarece cacaua este cea care îmbunătățește sănătatea inimii (și nu laptele, zahărul și alte ingrediente din ciocolată), încercați să alegeți ciocolată cu un conținut de cacao de 70% sau mai mult.
 • Legume bogate în nitrați. Unele legume, cum ar fi salata și spanacul, conțin cantități mari de nitrați. Nitrații sunt transformați în corpul dumneavoastră în oxid nitric, care este o substanță chimică naturală importantă pentru a favoriza un flux sanguin optim.
 • Alune. Unele tipuri de nuci, cum ar fi nucile și migdalele, sunt bogate în minerale ca fier și magneziu, care pot îmbunătăți fluxul sanguin și sănătatea cardiovasculară. De asemenea, acestea sunt pline de vitamine importante care pot contribui la o bună sănătate generală.
 • Ardei iute roșu. Ardeii iuți roșii, mai exact capsaicina conținută în acești ardei, este asociată cu îmbunătățirea fluxului sanguin. Cercetările au descoperit că capsaicinoidele pot favoriza un flux sanguin sănătos, în parte prin stimularea eliberării de oxid nitric.
 • Turmeric. La fel ca ardeii iuți roșii, turmericul este asociat cu creșterea fluxului sanguin. Într-un studiu din 2017 privind curcumina, un compus care se găsește în turmeric, cercetătorii au descoperit că utilizarea regulată îmbunătățește semnificativ fluxul sanguin.

Pe lângă sublinierea alimentelor de mai sus care favorizează circulația sângelui, este de asemenea important să evitați alimentele care pot dăuna sistemului cardiovascular și pot reduce circulația sângelui:

 • Sare. Alimentele bogate în sare pot crește cantitatea de sodiu din fluxul sanguin, ceea ce crește tensiunea arterială. Acest lucru vă poate deteriora arterele și poate afecta fluxul sanguin către penis, afectând capacitatea de a obține și de a menține o erecție în timpul sexului. Încercați să vă limitați consumul de sodiu la nu mai mult de 2.300 de miligrame pe zi, care este cantitatea maximă recomandată.
 • Zahăr. Deși zahărul nu afectează în mod direct tensiunea arterială ca sarea, consumul excesiv de zahăr poate crește riscul de a dezvolta diabet – o afecțiune care poate afecta circulația sângelui și crește semnificativ riscul de disfuncție erectilă.
 • Grăsimi nesănătoase (grăsimi trans). Acizii grași trans sunt cea mai proastă formă de grăsime alimentară, fără beneficii pentru sănătate și cu multe efecte cardiovasculare negative (în special pentru colesterol). Prin urmare, este mai bine să îi evitați în favoarea unor tipuri de grăsimi mai sănătoase.

În afara prioritizării alimentelor și ingredientelor pentru a îmbunătăți erecțiile, este, de asemenea, important să menținem corpul hidratat . Până la 90% din plasma sanguină este apă, ceea ce înseamnă că aceasta circulă cel mai bine atunci când beți cantități normale de lichide hidratante. Atunci când vă deshidratați, există mai puțin volum de sânge disponibil pentru a circula prin corp către mușchi, organe și țesuturi specifice. Dacă sunteți foarte activ fizic sau dacă este o zi călduroasă, trebuie să vă adaptați regimul de băut pentru a se potrivi condițiilor actuale. Dacă faceți sport în aer liber, la soare, aveți nevoie de mai multă apă decât o persoană care stă acasă și se uită la televizor de pe canapea.

Alte modalități de a crește în mod natural fluxul de sânge către penis

În plus față de o dietă echilibrată, există alte câteva lucruri pe care le puteți face pentru a favoriza creșterea fluxului de sânge la nivelul penisului.

Menținerea unei greutăți corporale sănătoase

Deși nu este necesar să măsurați procentul de grăsime corporală sau să vă cântăriți în fiecare zi, este important să vă mențineți o greutate sănătoasă pentru o circulație optimă a sângelui, funcția cardiovasculară și performanța sexuală. Obezitatea și disfuncția erectilă sunt strâns legate, bărbații supraponderali sau obezi fiind mai predispuși să aibă probleme cu performanța sexuală. Deși obezitatea nu este o cauză directă a disfuncției erectile, ea este, de asemenea, strâns asociată cu hipertensiunea, diabetul și alte probleme de sănătate, care pot crește riscul de disfuncție erectilă. Odată cu obezitatea apar probleme care pot afecta fluxul sanguin și pot împiedica sângele să ajungă la penis în mod corespunzător. Obezitatea este, de asemenea, legată de alte probleme legate de sex, cum ar fi riscul de scădere a nivelului de testosteron față de valoarea medie. Toți acești factori evidențiază importanța menținerii unei greutăți corporale sănătoase.

Exercițiile fizice ajută

Exercițiile fizice sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a vă îmbunătăți sănătatea cardiovasculară și de a crește fluxul sanguin, inclusiv către țesutul erectil, care este responsabil pentru obținerea și menținerea unei erecții în timpul sexului. Exercițiile fizice regulate pot reduce nivelul tensiunii arteriale, pot determina un flux sanguin constant și pot îmbunătăți starea generală de sănătate. Prin urmare, este important să faceți exerciții fizice în mod regulat, chiar dacă nu sunteți interesat de performanța sexuală. Într-o analiză științifică din 2018, cercetătorii au raportat că antrenamentul de rezistență, cum ar fi ridicarea greutății și calistenia sau antrenamentul de rezistență, sunt eficiente în scăderea tensiunii arteriale de bază. Exercițiul în orice formă este, pe scurt, o modalitate excelentă de a îmbunătăți circulația sângelui în organism.

Reducerea consumului de alcool și nicotină

Alcoolul poate avea un efect negativ serios asupra aproape fiecărui aspect al sănătății dvs. sexuale ca bărbat, de la circulația sângelui către penis până la excitare sexuală. În mod similar, nicotina, fie că este inhalată prin țigări sau vaporizatoare, vă poate afecta sănătatea vasculară și vă poate afecta potența sexuală. Mai întâi, să ne uităm la nicotină. Indiferent de modul în care inhalați nicotina, aceasta va avea mai multe efecte negative atunci când intră în corpul dumneavoastră. Inima dvs. va începe să bată mai repede, tensiunea arterială va începe să crească, iar arterele care controlează fluxul sanguin în tot corpul dvs. vor începe să se strângă. Rezultatul final este o reducere a capacității inimii dvs. de a pompa sângele în mod eficient, reducând astfel circulația în tot corpul, inclusiv fluxul sanguin către țesutul erectil. Pe scurt, nicotina nu este o alegere bună pentru un flux sanguin optim și o performanță sexuală optimă. În mod similar, alcoolul, chiar dacă nu vă limitează întotdeauna în mod direct fluxul sanguin, vă poate afecta performanța sexuală. Într-un studiu din 2007, consumul mare de alcool a fost strâns asociat cu o serie de disfuncții sexuale masculine, inclusiv disfuncția erectilă.

Evitați stresul

Când începeți să vă simțiți stresat, organismul își activează sistemul nervos simpatic, ceea ce duce la o creștere a nivelului de hormoni, cum ar fi epinefrina, noradrenalina și cortizolul. Acești hormoni ai stresului provoacă constricția vaselor de sânge, cresc nivelul tensiunii arteriale și reduc fluxul sanguin în organism. La fel ca nicotina și unele alimente, stresul poate avea un efect vasoconstrictor, ceea ce înseamnă că reduce fluxul sanguin. Acest lucru poate duce la o varietate de probleme, inclusiv la disfuncții erectile. De fapt, stresul este o cauză cunoscută a disfuncției erectile și a altor probleme de sănătate sexuală la bărbați. În timp ce o parte din stres nu poate fi evitată, reducerea nivelului mediu de stres poate fi o modalitate simplă și eficientă de a stimula un flux sanguin sănătos la nivelul penisului și de a îmbunătăți performanța sexuală.

Luați în considerare utilizarea medicamentelor pentru disfuncția erectilă

Inhibitori ai fosfodiesterazei-5 sau inhibitori ai PDE5 sunt medicamente care măresc fluxul sanguin către penis prin extinderea dimensiunii vaselor de sânge. Acest lucru poate facilita dezvoltarea unei erecții ca răspuns la stimularea sexuală, îmbunătățind astfel performanța sexuală. În prezent, mai mulți inhibitori PDE5 sunt utilizați pentru a îmbunătăți fluxul sanguin și funcția erectilă și sunt disponibili la noi fără prescripție medicală:

 • Sildenafil. Ingredientul activ al Viagrei, Sildenafilul, oferă o ameliorare a disfuncției erectile timp de aproximativ patru ore pe doză și este utilizat de obicei cu 60 de minute înainte de sex. Există, însă, și forme care acționează de la doar 15 minute.
 • Tadalafil. Ingredientul activ al Cialisului, Tadalafilul este un medicament de lungă durată care poate oferi o ameliorare a disfuncției erectile timp de până la 36 ore pe doză. Comandați fără prescripție medicală, din confortul casei dvs., online.
 • Vardenafil. Ingredientul activ din Levitra, Vardenafil, acționează de obicei puțin mai mult timp decât Viagra și se utilizează, de asemenea, cu 60 de minute înainte de sex. Durata de acțiune este de aproximativ 5 – 8 ore. Comandați cu câteva clicuri, din confortul casei dvs., online.

Aceste medicamente sunt utilizate în mod specific pentru tratamentul disfuncției erectile , ceea ce le face o opțiune de tratament care merită luată în considerare dacă nu observați nicio îmbunătățire a fluxului sanguin prin exerciții fizice, schimbarea dietei, menținerea unei greutăți sănătoase și evitarea obiceiurilor nesănătoase. Majoritatea medicamentelor pentru disfuncție erectilă pot fi utilizate înainte de activitatea sexuală, permițându-vă să obțineți ameliorarea disfuncției erectile exact atunci când aveți nevoie. Oferim o gamă de medicamente pentru disfuncția erectilă pe care le puteți lua din confortul casei dvs., rapid și ușor, online.

Cum să creșteți fluxul de sânge în penis? Concluzie

Deci, ce ajută fluxul sanguin? Cea mai bună abordare este folosirea mai multor obiceiuri, de la menținerea unei diete sănătoase până la exerciții fizice frecvente și limitarea consumului de alcool, pentru a vă asigura că inima funcționează eficient și că sângele circulă liber în organism. Atunci când obiceiurile singure nu sunt suficiente, puteți folosi și medicamente pentru disfuncție erectilă, pentru a stimula fluxul sanguin către penis și pentru a facilita obținerea și menținerea erecției. Dacă nu sunteți sigur cum să creșteți fluxul de sânge la nivelul penisului sau dacă aveți nevoie de ajutor pentru a începe, citiți blogul nostru și comandați un pachet de probă. În ghidul nostru pentru cele mai comune forme de tratament pentru disfuncția erectilă puteți, de asemenea, să aflați mai multe despre opțiunile de îmbunătățire a fluxului sanguin slab la nivelul penisului.