Ce este erecția?
Erecția la un bărbat reprezintă capacitatea de a obține și de a menține o fermitate suficientă a penisului, necesară pentru actul sexual. Cu cât curge mai mult sânge în penis, cu atât mai puternică este erecția. Dacă o erecție funcționează corect, provoacă plăcere, în caz contrar aduce cu ea suferință.
Când apar erecțiile?
În funcție de influențe, erecțiile se împart în:
- Reflexogenă – reprezintă stimularea penisului. Erecția este cauzată de atingere. Atingerea partenerului sau propria masturbare intră în această categorie.
- Psihogenă – vă induceți această erecție prin propriile gânduri atunci când percepeți imagini, mirosuri, sunete sau imaginația dumneavoastră. Prin urmare, dacă vedeți, simțiți și auziți o femeie care vă atrage și vă excită, este evident că o erecție este inevitabilă.
- Nocturnă – aceasta este o erecție subconștientă. Durează aproximativ o jumătate de oră înainte de a vă trezi, dar vă veți trezi cu o erecție chiar și după un vis erotic și excitant. Experții în legătură cu erecția nocturnă presupun că este un „control” nocturn al organismului, în timpul căruia creierul „examinează” toate părțile corpului.
Ce dăunează erecției?
O problemă de erecție nu apare peste noapte. Bărbații tineri între 20 și 30 de ani se bucură din plin de viața lor sexuală și cred că va rămâne așa pentru totdeauna. Din păcate, apetitul sexual începe să se schimbe după 30 de ani și pot apărea primele probleme de erecție. Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, ei constată că nu mai pot face sex oricând și oriunde.
Cele mai frecvente cauze care dăunează erecției:
- Fumatul – chiar și o singură țigară pe zi afectează în mod negativ sănătatea și erecția.
- Alcoolul, drogurile
- Un stil de viață nesănătos – dacă doriți să vă bucurați constant de plăcere pe termen lung, ar trebui să vă schimbați stilul de viață. Exercițiile fizice regulate au, de asemenea, un efect foarte bun asupra îmbunătățirii calității erecției.
- Lipsa somnului – somnul este foarte important pentru organism și poate face minuni. Fără îndoială, vă va ajuta să vă îmbunătățiți și erecția..
- Situațiile stresante – acordați-vă un moment de liniște și deconectați-vă de grijile și responsabilitățile care vă stresează. Viața dvs. sexuală vă va mulțumi.
- Alimentele grase și grele – încercați să eliminați alimentele grase din dieta dumneavoastră. Uneori trebuie doar să vă îmbogățiți dieta cu vitamine, fibre și multe lichide.
Impotența la bărbați este o problemă mare
Impotența sau disfuncția erectilă reprezintă o sperietoare pentru mulți bărbați, fiind însoțită de teamă, îngrijorare și scăderea stimei de sine. Medicii o definesc ca o problemă persistentă de obținere sau de menținere a erecției necesare pentru actul sexual. Cu toate acestea, este important să discernem dacă aceasta este un eșec izolat de întărire pe care aproape fiecare bărbat îl va întâlni probabil sau dacă este o problemă de erecție recurentă. Disfuncția erectilă pe termen scurt, care este de fapt comună, este cauzată de emoții, stres și mult alcool.
Aproximativ o zecime dintre bărbați are o problemă cu disfuncția erectilă permanentă sau cronică. Disfuncția erectilă nu afectează doar zona sexuală a bărbatului, ci are și efecte negative asupra sănătății generale, a relațiilor cu partenera și cu familia sau a bucuriei de a trăi. În primul rând, bărbatul se învinovățește pentru că nu reușește să-și satisfacă partenera.
Cele mai frecvente cauze ale disfuncției erectile includ:
- Tensiunea arterială ridicată
- Diabetul – până la 70% dintre diabetici au probleme în a obține o erecție. Cauza acestei probleme este faptul că diabetul degenerează vasele de sânge și, în special, stadiile severe ale acestei boli pot face ca abilitatea de a obține o erecție să fie complet disfuncțională.
- Colesterolul ridicat – provoacă o scădere a permeabilității intestinelor, care este cauzată de depunerea de grăsime în vasele de sânge.
- Niveluri scăzute sau fluctuante de testosteron – bărbații cu această problemă devin progresiv mai feminini – erecțiile dispar, libidoul (dorința sexuală) scade și virilitatea generală dispare.
- Fumatul
- Alcoolul
- Drogurile
- Administrarea unor cantități excesive de medicamente
- Vârsta
- Lipsa mișcării
- Munca sedentară
- Stresul